zorgvuldige
ondersteuning
bij reorganisaties

de mobiliteitsbalie

Bijna iedereen krijgt helaas weleens te maken met reorganisatie of collectief ontslag. Als goed werkgever wil je de juiste medewerkers voor de nieuwe organisatie kiezen en vertrekkende collega’s zorgvuldig begeleiden. Onze specialisten hebben hierin veel ervaring. Dankzij onze unieke combinatie van recruitment en (groeps)outplacement zorg je goed voor mens en organisatie. Helder en vertrouwd.

onafhankelijke selectie
door ervaren recruiters

begeleiding door coaches
uit de regio

slimme mix van persoonlijke
en online begeleiding

het grootste netwerk
van recruiters in Nederland

zorgvuldig, compact en financieel aantrekkelijk

Onzorgvuldig ingrijpen komt terug als een boemerang; het zorgt voor gedemotiveerde medewerkers en beschadigt je werkgeversmerk. Wij staan garant voor zorgvuldige selectie, begeleiding en outplacement van boventallige medewerkers. Door slim maatwerk kunnen wij vooraf duidelijk plannen en een heldere begroting afgeven. Onze kosten zijn deels verrekenbaar met de transitievergoeding. Overzichtelijk, zorgvuldig en strak gebudgetteerd.

Wanneer (het sociaal plan voor) de nieuwe organisatie is bepaald, kunnen wij (modulair) ondersteunen op drie onderdelen:

1. begeleiding

Grote uitdagingen vragen om professionele ondersteuning. Onze ervaren mobiliteitsprofessionals bieden praktische, heldere begeleiding van werknemer en werkgever tijdens alle fasen van de reorganisatie. Betrokken, maar doelgericht, verminderen we stress en onzekerheid. Zo zorgen we samen voor de beste haalbare uitkomst. Empathisch en daadkrachtig.

2. zorgvuldige selectie

Bij reorganisaties zijn de belangen en consequenties groot. Functies omschrijven, selectieprocessen uitwerken, competentiegericht interviewen en grootschalige selectierondes; onze recruiters hebben hierin uitgebreide ervaring en ontzorgen je tijdens dit complexe proces. De onafhankelijke externe toets verhoogt de kwaliteit en versterkt het draagvlak voor besluitvorming. Betrouwbaar en gedegen.

3. (groeps)outplacement

Goed afscheid nemen van vertrekkende medewerkers loont. Gecertificeerde loopbaancoaches, die de lokale arbeidsmarkt goed kennen, begeleiden medewerkers met een traject dat is afgestemd op individuele arbeidsmarktkansen. Alle trajecten omvatten een arbeidsmarktscan, online testen, individuele coaching, sollicitatie- en netwerktraining, job marketing, toegang tot het netwerk van recruiters. Overzichtelijk en compleet.

ondersteund door slimme technologie

Iedere vertrekkende medewerker krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijk online platform met informatie over de talenten, arbeidsmarktkansen en passende beroepen. Ook laat het automatisch actuele vacatures zien en geeft het toegang tot het grootste netwerk van recruiters in Nederland.

met vertrouwen
de uitdaging
aangaan