referentie
projecten

sluiting van een bedrijfsonderdeel

Koen Roozen - 4 juni 2020

Vanwege een gedeeltelijke fabriekssluiting van een grote fooddistributeur vragen directie, vakbond en OR om externe ondersteuning. Om de reorganisatie voor medewerkers soepel te laten verlopen wordt op de locatie een fysiek mobiliteitscentrum ingericht. De projectleider en coaches zorgen dat dit mobiliteitscentrum 40 uur per week ‘open’ is, zodat medewerkers snel geholpen worden met vragen of het inplannen van een afspraak.

Het mobiliteitscentrum organiseert alle activiteiten betreffende de reorganisatie: informatiebijeenkomsten, groepstrainingen en individuele coaching gesprekken. Ook de gespreks- en selectierondes worden vanuit hier uitgevoerd. De locatie beschikt over testruimtes en flexplekken, zodat werknemers gericht met hun toekomst buiten de organisatie aan de slag kunnen.

Via het mobiliteitscentrum volgen ruim 80 werknemers een individueel traject. Tijdens de groepsoutplacement krijgen ze intensieve begeleiding op maat richting de arbeidsmarkt. Hiermee heeft CareerAdvisor binnen een grootschalige reorganisatie maatwerk kunnen aanbieden.

CareerAdvisor is een outplacementbureau met ervaren coaches verspreid over in Nederland.