referentie
projecten

standaard loopbaanpaden doorbreken

Koen Roozen - 25 juni 2020

Exit-onderzoeken tonen aan dat medewerkers afwisseling, uitdaging en ontwikkeling belangrijk vinden. Binnen standaardfuncties en loopbaanpaden is hiervoor maar beperkt ruimte. Een Nederlandse multinational zoekt een aanpak om dit te doorbreken. Met het aanbieden van afwisselend werk wil men de betrokkenheid vergroten en het verloop reduceren.

De interne marktplaats maakt het werk online toegankelijk op taakniveau. Medewerkers krijgen via een slim matching algoritme interessante taken aangeboden en geven via een app aan geven welke taak ze willen oppakken. Ze kiezen werk dat aansluit op hun ontwikkelambities en worden zo gestimuleerd om in beweging te komen.

De multinational start een pilot waarbinnen 300 medewerkers 4 uur per week mogen werken voor andere bedrijfsonderdelen. De interne marktplaats matcht vraag en aanbod. Na de succesvolle pilot wordt dit men het programma uitgebreid. Het verloop en ziekteverzuim neemt met meer dan 1% procent af. De organisatie constateert ook dat er minder vacatures ontstaan en de voor inhuur van externen daalt.

Het platform Part-Up matcht medewerkers op taken die bij ze passen.